Slavia v Evropské lize – přehled, zápasy, výsledky, tabulka, soupeři, historie

Stejně jako loni, tak i letos si Slavia zahraje hlavní fázi Evropské ligy. Přinášíme vám kompletní přehled jejích soupeřů, termíny a výsledky jednotlivých zápasů, tabulku EL, historii Slavie v této soutěži a tipy, kde si na její zápasy můžete vsadit.

SLEDUJTE SLAVII V EL ŽIVĚ ▷

Slavia v Evropské lize

Loňský ročník Evropské ligy byl pro Slavii úspěšný, základní skupinu v něm dokonce vyhrála s bilancí 5 výher ze 6 zápasů. Letos se Slavia snažila o postup do Ligy mistrů, i přes dobré výkony ale ve 4. předkole ztroskotala na francouzském Lille.

Kromě Slavie si letos Evropskou ligu zahraje i Viktoria Plzeň, která si tak oproti loňsku polepšila a čeká ji prestižnější soutěž. Navíc máme letos v hlavní pohárové fázi ještě čtvrtý tým, Konferenční ligu bude hrát Mladá Boleslav.

Aktuální soupeř: Ludogorec (25.9.)

Prvním soupeřem Slavie v letošním ročníku Evropské ligy je bulharský klub Ludogorec Razgrad. Ten je ve svojí zemí naprosto suverénní, bulharskou ligu vyhrál už 13x v řadě a od roku 2011 má všechny domácí mistrovské tituly.

Ludogorec je pravidelným účastníkem evropských pohárů, v posledních 10 letech hrál základní skupiny Ligy mistrů, Evropské ligy i Konferenční ligy. Jeho maximem bylo zatím osmifinále Evropské ligy v roce 2014.

Zápasy Slavie v Evropské lize 2024/25

V základní skupině čeká Slavii celkem 8 zápasů, díky novému hracímu systému bude mít pokaždé jiného soupeře. S výjimkou úvodního zápasu s Ludogorcem, který se hraje ve středu, se všechny ostatní zápasy Slavie ve skupině budou hrát ve čtvrtek.

SLAVIA V EVROPSKÉ LIZE 2024/25
Datum Zápas Výsledek
25.9. 21:00 Ludogorec – Slavia
3.10. 18:45 Slavia – Ajax
24.10. 21:00 Athletic Bilbao – Slavia
7.11. 18:45 Franfurt – Slavia
28.11. 21:00 Slavia – Fenerbahce
12.12. 21:00 Slavia – Anderlecht
23.1. 21:00 PAOK – Slavia
30.1. 21:00 Slavia – Malmö

Evropská liga v TV

Všechny zápasy Slavie v letošním ročníku Evropské ligy můžete sledovat v přímých přenosech v televizi. Vysílací práva na tento pohár mají stanice Sport 1 a Sport 2, právo první volby má tentokrát Nova Sport 5. Ta si ale může z každého kola Evropské a Konferenční ligy dohromady vybrat pouze jediný zápas.

Pokud chcete mít jistotu, že vám žádné utkání Slavie v pohárech neuteče, je potřeba mít placenou digitální televizi. Mezi poskytovatele, kteří mají v nabídce Nova Sport 5, Sport 1 a Sport 2, patří např. Skylink nebo Telly, kteří mají všechny tyto stanice jak v internetové, tak i satelitní televizi.

Slavia v Evropské lize na Skylinku

Všechny zápasy Slavie v Evropské lize můžete v této sezoně sledovat prostřednictvím operátora Skylink, kde žádný z vysílatelů této soutěže nechybí. K výhodám satelitu patří nepřeberný výběr stovek až tisícovek kanálů, dalším plusem Skylinku je stanice Canal+ Sport 2, kterou má tento operátor exkluzivně.

SLAVIA V EL ŽIVĚ NA SKYLINKU ▷

Slavia v Evropské lize na Telly

Další možností, jak zápasy Slavie sledovat, je Telly. Také u něj je možné sledování televize přes internet i satelit, jeho velkým plusem je sportovní balíček, jenž si můžete sjednat samostatně, aniž byste platili za jiné programy. Oproti Skylinku má Telly v nabídce i oba Eurosporty a všechny 3 Premier Sporty.

SLAVIA V EL ŽIVĚ NA TELLY ▷

Aktuální tabulka Evropské ligy

Od této sezony přechází Evropská liga na nový hrací formát. Týmy už nejsou rozděleny do 8 skupin po čtyřech ale nově hraje 36 mužstev v jediné velké skupině. Každý tým si tak zahraje minimálně 8 zápasů s 8 různými protivníky.

Do play off následně postupí celky na 1. – 8. místě, týmy na 9. – 24. pozici čeká předkolo play off. Pak bude následovat osmifinále, čtvrtfinále, semifinále, vždy na dva zápasy. Finále se odehraje 21. května ve Španělsku a rozhodne jediný zápas.

Standings provided by Sofascore

Historie Slavie v Evropské lize

Historie Slavie v Evropské lize je velmi bohatá, Slavia má za sebou celou řadu zajímavých úspěchů. Účastnila se v minulosti i Poháru UEFA, jak se tato soutěž jmenovala předtím, než se přejmenovala na Evropskou ligu.

Největším úspěchem bylo semifinále Poháru UEFA, do kterého se Slavia dostala v roce 1996 a prohrála v něm s Girondins de Bordeaux. Pěkné výsledky má ale i z nedávné doby, v letech 2019 a 2021 se Slavia v Evropské lize dostala do čtvrtfinále, kde ale byly nad její síly Chelsea a Arsenal.

  • 2009/10 – základní skupina
  • 2016/17 – 4. předkolo
  • 2017/18 – základní skupina
  • 2018/19 – čtvrtfinále
  • 2020/21 – čtvrtfinále
  • 2021/22 – 4. předkolo
  • 2023/24 – osmifinále

VIDEO: Góly Slavie v minulém ročníku EL

Vstupenky na Slavii v Evropské lize

Kromě lístků na jednotlivé zápasy nabízí Slavia fanouškům možnost koupit si v předprodeji vstupenky na všechny 4 domácí zápasy v letošním ročníku Evropské ligy. Jako první byly k dispozici pro majitele permanentek, od 11. září i pro všechny ostatní zájemce.

Cena balíčků se u permanentkářů pohybuje od 2 550 Kč za kategorii C až po 4 200 Kč za kategorii A, v běžném prodeji od 2 850 Kč do 4 750 Kč. Dětská vstupenka na 4 zápasy v běžném prodeji vyjde na 1 450 Kč a vozíčkáři zaplatí 1 100 Kč (stejnou částku platí i  jejich doprovod).

Koupit si vstupenky na zápasy Slavie jde buď v její mobilní aplikaci nebo na webových stránkách sítě Ticketportal. Vstupenky na všechny zápasy Evropské ligy se dají koupit také přes oblíbený portál Sports Events 365.

Cesta do Evropské ligy

Slavia měla jistotu minimálně Evropské ligy už před odehráním předkol Ligy mistrů, otázkou tak bylo, který pohár si zahraje. Bohužel ve 4. předkole LM nestačila na Lille a stejně jako loni tak bude hrát jen Evropskou ligu.

SLAVIA V LIZE MISTRŮ – PROGRAM
Termín Fáze Utkání Výsledek
28.8. 21:00 4. předkolo Slavia – Lille 2:1
20.8. 21:00 4. předkolo Lille – Slavia 2:0
13.8. 20:30 3. předkolo Royale Union SG – Slavia 0:1
7.8. 19:00 3. předkolo Slavia – Royale Union SG 3:1

Slavia vs. Royale Union

Slavia šla rovnou do nemistrovské části 3. předkola Ligy mistrů a v něm ji čekal belgický Royale Union. Klíčem k úspěchu byl domácí zápas, který Slavia vyhrála 3:1, hned 2x se prosadil Tomáš Chorý. Venkovní odvetu Slavia vyhrála 1:0 a mohla se radovat z postupu.

Slavia vs. Lille

Ve 4. předkole už Slavii čekal mimořádně těžký soupeř a Lille potvrdilo svoje kvality. Venku Slavia s Lille prohrála 0:2 a doma musela vyhrát alespoň o dva góly. To se jí nepovedlo a po domácím vítězství 2:1 nakonec bere jen Evropskou ligu.

Kurzy na Evropskou ligu

Na všechny zápasy fotbalové Evropské ligy si můžete vsadit,  kurzy jsou vypsané u všech českých sázkových kanceláří. Kromě tipů na jednotlivé duely si můžete vsadit i na celkového vítěze skupinové fáze nebo na celkového vítěze celého ročníku.

Bookmakeři Tipsportu před startem Evropské ligy na celkové vítězství nejvíce věří Tottenhamu (kurz 6.00) a Manchesteru United (6.50). Vsadit si ale můžete i na české zástupce v EL, na celkové vítězství Slavie je kurz 45.00 a na to, že Evropskou ligu vyhraje Plzeň 70.00.

SLAVIA V EL S BONUSEM ZDARMA
Tipsport 300 Kč bez vkladu VSADIT ›
Betano 350 Kč bonus VSADIT ›
Chance 200 Kč zdarma VSADIT ›
Sazkabet 500 Kč na ruku VSADIT ›
Fortuna 600 Kč bez rizika VSADIT ›
[18+] MF varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Zdroje: wikipedia.org, livesport.cz, sofascore.com, tipsport.cz, youtube.com. skylink.cz, telly.cz

18+ Hrajte zodpovědně a pro zábavu Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! (Více zde)