Box: Joshua vs. Dubois [21.9.] – program, live přenos, srovnání

Boxerský titulový zápas těžké váhy Joshua vs. Dubois je na programu již 21. září od 16:30 ve sportovním svatostánku ve Wembley. Bitvu o Británii, jak se zápasu přezdívá, doplní na kartě ještě dalších 5 zápasů. Celý galavečer živě vysílá streamovací služba DAZN.

Joshua vs. Dubois

Poslední velkou boxerskou bitvou byl zápas o všechny světové tituly Fury vs. Usyk. Právě Usyk, vítěz tohoto střetnutí, poté uvolnil pás IBF, který v hierarchii přešel na Daniela Duboise.

Ten jej tedy krátce po získání obhajuje před bývalým světovým šampionem Joshuou, který chce shromáždit zpět titulové pásy a zatím je na vítězné vlně.

Program Joshua vs. Dubois

Součástí programu Riyadh Season Card – Wembley Stadium Edition: Joshua vs. Dubois jsou další zápasy, mezi kterými jsou i další titulové bitvy.

Galavečer začíná v 16:30 utkáním lehké váhy Mark Chamberlain – Josh Padley. Hlavní zápas je na programu jako úplně poslední.

Joshua vs Dubois karta

Na fight card nalezneme celkem 6 zápasů. Z toho 4 jsou o titul. Pás organizace IBF je ve hře i v pérové váze. O prozatímní WBO titul v polotěžké váze se utká Joshua Buatsi a Willy Hutchinson.

JOSHUA VS. DUBOIS UNDERCARD
IBF Heavyweight Title Fight
Heavyweight Anthony Joshua – Daniel Dubois
WBO Interim Light Heavyweight Title Fight
Light Heavyweight Joshua Buatsi – Willy Hutchinson
IBF & IBO Super Featherweight titles fight
Super Featherweight Anthony Cacace – Josh Warrington
European Middleweight Title Fight
Middleweight Tyler Denny – Hamza Sheeraz
Hlavní karta
Middleweight Ishmael Davis – Josh Kelly
Lightweight Mark Chamberlain – Josh Padley

*Složení fight card se ještě může měnit.

Kde sledovat Joshua vs. Dubois live

Kompletní program galavečera Joshua vs. Dubois vysílá online streamovací služba DAZN. Ta nabízí pro nové zákazníky sedmidenní zkušební období zdarma. Jinak stojí členství 249 Kč za měsíc. Pokud byste si chtěli zakoupit pouze přístup k samotné akci, tak za ni zaplatíte 460 Kč.

Bojové sporty Tipsport 800x400

Zatím nebylo oznámeno zda zápas odvysílá některá z televizních sportovních stanic. V minulosti jsme mohli vidět přední boxerská klání na stanicích Nova Sport 1 a 2, ale také na Eurosportu.

Srovnání Joshua vs. Dubois

Oba borci se spolu vzájemně v ringu ještě nesetkali, ale společné soupeře po sobě zanechali. Pojítkem mezi oběma borci je především neporažený absolutní boxerský vládce těžké váhy Oleksandr Usyk.

ANTHONY JOSHUA DANIEL DUBOIS
britská národnost britská
34 věk 27
198 cm výška 196 cm
váha
31 zápasy 23
28 (25 KO) výhry 21 (20 KO)
3 prohry 2
0 remízy 0

Joshua se s aktuálním králem těžké váhy utkal dvakrát a dvakrát prohrál po rozhodnutí rozhodčích. Jediný rozdíl byl v tom, že ve druhém utkání již nešlo o jednoznačné rozhodnutí sudích.

Proti Usykovi nastoupil i mladší z obou borců, konkrétně v srpnu 2023. Ten vydržel na nohách do 9. kola, ale právě v něm přišlo nakonec KO.

Kurzy na zápas Joshua vs Dubois

Všechny české sázkové kanceláře mají v nabídce zápasy z celé akce ve Wembley. Pokud bychom se měli řídit dle odhadů bookmakerů, pak je jasným favoritem zkušenější Joshua (1.27). Box už ovšem nejednou ukázal, že je velmi nevyzpytatelný.

KOMPLETNÍ KURZOVÁ NABÍDKA ▷

Registrací u některé ze sázkových kanceláří navíc získáte bonus zdarma. Ten můžete okamžitě využít k podání sázek, třeba na některý ze zápasů na kartě.

BOX S BONUSEM ZDARMA
Tipsport 300 Kč bez vkladu VSADIT ›
Betano 350 Kč bonus VSADIT ›
Chance 200 Kč zdarma VSADIT ›
Sazkabet 500 Kč na ruku VSADIT ›
Fortuna 600 Kč bez rizika VSADIT ›
[18+] MF varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Kdo je Anthony Joshua

Anthony „AJ“ Joshua je britský profesionální boxer. Bývalý šampion těžké váhy organizací WBA, IBF, WBO a IBO. Je také olympijským vítězem v supe těžké váhové kategorii z Londýna 2012.

Až do souboje s podceňovaným mexickým boxerem Andy Ruizem nepoznal porážku. Poté jej dvakrát přemohl zmiňovaný Usyk. Od té doby je ovšem na cestě zpět a vyhrál 4 zápasy ze 4. Naposledy zvítězil proti legendě UFC a nyní kvalitnímu boxerovi Francisi Ngannou.

VIDEO: Sestřih Joshua vs. Ngannou

Kdo je Daniel Dubois

V našich končinách méně známý borec, ale neméně kvalitní. Teprve 27 letý boxer se sice nepyšní tak precizním životopisem jako Joshua, ale ve své profesionální kariéře zažil pouze dvě porážky,  nichž jedna byla proti Usykovi. Je bývalým držitelem titulu WBA a současným vládcem IBF.

Poslední zápas vyhrál 1. června letošního roku proti chorvatskému ranaři Filipu Hrgovićovi. Právě po tomto souboji uvolnil Usyk titul IBF a ten automaticky přešel na Daniela Duboise. Necelé 4 měsíce po jeho získání, tak musí rovnou svůj pás obhajovat.

VIDEO: Sestřih Dubois vs. Hrgović

Zdroj: dazn.com, wikipedia.org

18+ Hrajte zodpovědně a pro zábavu Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! (Více zde)