Španělsko – Francie semifinále ME ve fotbale 2024 – sestavy, live přenos, kurzy

Fotbalové EURO pomalu spěje ke svému vyvrcholení, na řadě jsou semifinálové zápasy. Podívejte se, kdy se hrálo první semifinále Španělsko – Francie, jaké byly sestavy, kde šlo zápas sledovat živě, jaké byly kurzy nebo jakou mají oba týmy vzájemnou bilanci.

Španělsko – Francie semifinále

V prním semifinále letošního ME ve fotbale se utkaly týmy Španělska a Francie. Španělé zatím na tomto turnaji vyhráli všechny zápasy, naopak Francie ve skupině 2x remizovala.

Španělsko – Francie semifinále jste mohli sledovat živě v televizi, na PC, mobilu i tabletu, kompletní EURO program vysílá Česká televize.

Španělsko – Francie 2:1

První semifinále letošního EURA se hrálo v úterý 9. 7. 2024 od 21:00 v mnichovské Allianz Aréně. Mírným favoritem bylo Španělsko, lepší vzájemnou bilanci na ME má ale Francie.

Francie šla už v 8. minutě do vedení gólem Kolo Muaniho, Španělé ale dokázali ve 21. minutě vyrovnat zásluhou Lamineho Yamala. Ten se tak v necelých 17 letech stal nejmladším střelcem v historii evropských fotbalových šampionátů.

O 4 minuty později dostal Španělsko do vedení Dani Olmo a další gól už nepadl. Španělé dobře bránili a zaslouženě postupují do finále, kde se utkají s vítězem zápasu Nizozemsko – Anglie.

ESP – FRA EURO 2024
⏱️ Kdy 9. července 2024
🏟️ Kde Allianz Arena, Mnichov
📺 TV přenos ČT sport
▶️ Live stream ČT sport Plus
⚔️ H2H na ME 1x ESP – 5x FRA
📈 Kurzy Tipsport
2.752.853.20

Španělsko – Francie sestavy

Takto vypadaly úvodní sestavy obou týmů:

Španělsko: Simón – Navas, Fernández, Laporte, Cucurella – Rodri, Ruiz – Yamal, Olmo, Williams (C) – Morata.
Náhradníci: Raya, Remiro – Baena, Grimaldo, Joselu, López, Merino, Oyarzabal, Pérez, Torres, Vivian, Zubimendi.

Francie: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández – Kanté, Tchouaméni, Rabiot – Dembélé, Kolo Muani, Mbappé (C).
Náhradníci: Aréola, Samba – Barcola, Camavinga, Clauss, K. Coman, Fofana, Giroud, Griezmann, Konaté, Pavard, Mendy, Thuram, Zaïre-Emery.

Tipsport bonus kudy na Euru běží zajíc

Kde sledovat Španělsko – Francie živě

Možností, jak sledovat zápas Španělsko vs. Francie, je hned několik. Dívat se na něj můžete v televizi, některé portály nabízejí audio přenos a na některých stránkách je k dispozici textový onlajn. Koupit si můžete i vstupenky přímo na místo dění.

Španělsko vs. Francie v televizi

Semifinále Španělsko vs. Francie v televizi můžete sledovat v přímém přenosu na stanici ČT sport, která vysílá i ostatní zbývající zápasy letošního ME ve fotbale.

Španělsko Francie audio přenos

Pokud vám stačí pouze zvuk, můžete využít možnosti audio přenosu. Audio komentáře z letošního EURA nabízejí výsledkový portál Livesport a sázková kancelář Tipsport.

ŠPANĚLSKO – FRANCIE AUDIO ▷

Španělsko – Francie online

Přes internet lze semifinále EURA sledovat také na ČT sport Plus, Česká televize navíc vysílá letošní EURO v multidimenzi. Můžete si tak přepínat mezi více kamerami a sledovat zápas shora nebo z bližšího pohledu na hráče obou týmů.

Další možností, jak sledovat průběh semifinálového zápasu mezi Španělskem a Francií, je textový online komentář. Ten můžete sledovat jako vždy na oblíbeném webu Onlajny.com.

Vstupenky na semifinále EURA

Letošní ME ve fotbale je pro českého fanouška v příhodné lokalitě a na zápasy to nemá daleko. Vstupenky na semifinále EURA Španělsko – Francie jsou stále k dostání, koupit si je můžete na osvědčeném portálu SportsEvents 365. Cena jednoho lístku začíná na necelých 20 000 Kč.

VSTUPENKY NA SEMIFINÁLE ▷

Na tomto webu kromě vstupenek na zbývající zápasy ME ve fotbale najdete i lístky na spoustu dalších atraktivních sportovních událostí po celém světě. Koupit se zde dají i vstupenky na hokejovou NHL, tenisové grandslamy, závody Formule 1 a mnoho jiných vrcholných akcí.

SportsEvents365 vstupenky na EURO

Španělsko – Francie kurzy na zápas

Už nyní si na semifinálový zápas Španělsko – Francie můžete vsadit, kurzy na něj vypsaly všechny české sázkové kanceláře. Jasného favorita tento duel nemá, bookmakeři ale mírně favorizují tým Španělska s kurzem 2.75, na výhru Francie je kurz 3.20.

EURO 2024 S BONUSEM ZDARMA
Tipsport 500 Kč bez vkladu VSADIT ›
Betano 500 Kč bonus VSADIT ›
Chance 200 Kč zdarma VSADIT ›
Sazkabet 500 Kč na ruku VSADIT ›
Fortuna 600 Kč bez rizika VSADIT ›
[18+] MF varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost.

Španělsko – Francie bilance

Fotbalisté Španělska a Francie se spolu zatím střetli celkem ve 36 zápasech, z toho 26x se jednalo o přátelská utkání. Na výsledky zbývajících 10 vzájemných zápasů těchto týmů se můžete podívat v následující tabulce:

ESP vs. FRA VZÁJEMNÉ ZÁPASY
Datum Soutěž Zápas Výsledek
27.6.1984 EURO finále Francie – Španělsko 2:0
20.2.1991 EURO kvalifikace Francie – Španělsko 3:1
12.10.1991 EURO kvalifikace Španělsko – Francie 1:2
15.6.1996 EURO skupina Francie – Španělsko 1:1
25.6.2000 EURO čtvrtfinále Španělsko – Francie 1:2
27.6.2006 EURO osmifinále Španělsko – Francie 1:3
23.6.2012 EURO čtvrtfinále Španělsko – Francie 2:0
16.10.2012 MS kvalifikace Španělsko – Francie 1:1
26.3.2013 MS kvalifikace Francie – Španělsko 0:1
10.10.2021 Liga národů finále Španělsko – Francie 1:2

VIDEO: Španělsko – Francie ve finále Ligy národů 2021

ME ve fotbale 2024 rychlý přehled

Další informace o probíhajícím Mistrovství Evropy ve fotbale najdete v našich dalších článcích:

Zdroje: wikipedia.org, ceskatelevize.cz, tipsport.cz, youtube.com

18+ Hrajte zodpovědně a pro zábavu Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! (Více zde)