EURO 2021 semifinále: Itálie – Španělsko 2:1 pp. Nervy drásající výhra Italů!

Itálie – Španělsko live EURO 2021 se odehrál 6.7. 2021. Po penaltovém rozstřelu nakonec do finále postupují Italové!

Itálie – Španělsko live EURO 2021

Itálie – Španělsko 2:1 pp

Góly v zápase začaly padat až ve druhé půlce zápasu. Nejdříve se prosadili Italové, Španělsko se ale nevzdalo a deset minut před koncem vyrovnali na 1:1. Prodloužení rozhodnutí nepřineslo a tak na řadu přišel penaltový rozstřel, který nakonec ovládli právě Italové. Nyní je čeká finálový zápas proti Anglii, která jen těsně porazila Dánsko.

Branky: 60′ Chiesa – 80′ Morata (Olmo)

Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp (Všichni Německo)

Itálie: Donnarumma – Emerson (73′ Toloi), Chiellini (C), Bonucci, Di Lorenzo – Verratti (73′ Pessina), Jorginho, Barella (85′ Locatelli)- Insigne (85′ Belotti), Immobile (61′ Beradi), Chiesa (107′ Bernardeschi).

Náhradníci: Acerbi, Bastoni, Belotti, Beradi, Bernardeschi, Cristante, Florenzi, Locatelli, Meret, Pessina, Sirigu, Toloi.

Španělsko: Simon – Alba, Garcia, Laporte, Azpiliceuta (85′ Llorente) – Pedri, Busquets (C), Koke (70′ Rodri) – Olmo, Oyarzabal (70′ Morengo), Torres (61′ Morata).

Náhradníci: Alcantra, de Gea, Gaya, Llorente, Morata, Moreno, Rodri, Ruiz, Sanchez, Torres, Traore.

Itálie – Španělsko: kurzová nabídka

Na výhru Itálie byl před zápasem vypsaný kurz 2.59, na Španělsko 3.17. Zápas tak neměl jasně daného favorita, jako správná volba se ale nakonec ukázala remíza, na kterou jste si mohli vsadit v kurzu 3.10.

Čekání na titul EURO

Itálie čeká titul mistrů Evropy již od roku 1968. Od té doby se italské reprezentaci nepodařilo získat cennou trofej. Poslední medailové umístění má Itálie z EURO 2012, kdy se reprezentaci podařilo získat stříbrné medaile, když ve finále podlehli právě Španělům. V tomto semifinálovém duelu jim tak měli rozhodně co vracet!

Španělsko to mělo o poznání jednodušší. Ti získali titul právě v roce 2012, takže jejich čekání není tak dlouhé. Zajímavostí ovšem je, že fotbalisté Španělska nemají na svém kontě jedinou bronzovou medaili. Když už nějaký cenný kov mají, je buď zlatý nebo stříbrný. Už ale víme, že zlatý kov Španělé domů nepřivezou.

Co finále?

Druhá semifinálová skupina byla tvořena Anglií a Dánskem. Je zajímavé, že Anglie nikdy nezískala titul mistrů Evropy. Proti nim ale bude stát tým, který zažil jaké to je získat zlato na EURO. Dánové totiž celé ME ve fotbale vyhráli v roce 1992. Vítězně z tohoto souboje vyšla podle očekávání Anglie. Finálový zápas Itálie – Anglie se hraje ve Wembley.

Semifinále EURO 2021: Program a výsledky

PROGRAM/VÝSLEDKY SEMIFINÁLE
6.7. Londýn Itálie – Španělsko 2:1 pp
7.7. Londýn Anglie – Dánsko 21:00

Jak sledovat EURO 2021 live v TV a online?

Pro sledování semifinále mistrovství Evropy ve fotbale live nebo v TV můžete vybrat některou z následujících možností a vychutnat si skvělý Evropský fotbal.

TIP ❱ Jak sledovat EURO 2021 live ›

EURO 2021 živě v TV

Sledovat EURO 2021 živě v TV na území České republiky lze pouze na programu ČT Sport. Česká televize vysílá všechny zápasy ME a to včetně zápasu Itálie vs. Španělsko live v přímém přenosu zdarma. Těšit se můžete také na zápasové studio.

EURO 2021 live stream (PC i mobil)

Online stream zápasu Itálie vs. Španělsko live lze sledovat také na webu ČT. Tento přenos je možné sledovat na adrese sport.ceskatelevize.cz. Pozor, livestream je dostupný pouze na území České republiky!

TIP ❱ Kde sledovat všechny sporty › 

Zdroj: uefa.com, livesport.cz, tipsport.cz, ceskatelevize.cz